Heel wat straatkinderen in La Paz en El Alto in Bolivië verkopen drugs of gaan in de prostitutie om te overleven. Meestal zijn ze verslaafd aan alcohol of het snuiven van lijm (vuelo, wat betekent ik vlieg weg). Ze leven ver van hun families, in erbarmelijke omstandigheden en hebben geen perspectief voor de toekomst.

De deur naar begeleiding

Met het project “Basketbal in de straten van Latijns-Amerika” willen Ron Wolfs, Gerrit Loots en Daniela Riveros deze straatkinderen helpen om andere keuzes te maken en hun leven op het goede spoor te zetten. Ze begeleiden hen om te stoppen met het snuiven en verkopen van lijm, zetten hen aan tot sporten en een betere zorg voor zichzelf.

Ron is basketbalcoach in Antwerpen, Gerrit is professor Klinische Psychologie aan de VUB en Daniela Riveros speelde ooit basket op nationaal niveau in Bolivië. Vandaag doceert ze aan de faculteit Psychologie in La Paz over haar werk met straatkinderen.

Bolivia 4

Levens veranderen

De kinderen kunnen 3 tot 4 keer per week komen trainen op de basketbalterreinen. Langs het veld krijgen ze psychologische en praktische ondersteuning om los te komen van hun verslaving en uitzichtloze situatie. Ze kunnen ook les volgen in de basketschool. Vaak gaan ze op zoek naar een vast verblijf. Ze vormen groepen waarin ze zorg dragen voor elkaar. Op dit ogenblik zijn er 60 kinderen die naar de school in La Paz komen.

Meer info

Ron Wolfs, Vzw Sport & Muziek, Broekstraat 53, 2490 Balen
tel. 014 652161, vzwsportenmuziek@yahoo.com

Je kan het basketbalproject in Bolivië rechtstreeks financieren door een bijdrage op rekening BE 59 0017 5519 8226 – BIC GEBABEBB. Graag met de mededeling ‘Project Bolivië basketbal straatkinderen’

bolivia 1